Darīt kopā

 

Projekts «Darīt kopā II» (Building Trust through Collaboration)

No 2020. gada oktobra līdz 2021. g.  februārim Ludzas. 2.vidusskola piedalās   skolu sadarbības projektā  ,, Darīt  kopā II”.
To atbalsta  un vada RIIMC ,  British Council  pārstāvji Rīgā.
Projekta ,, Darīt kopā II ” mērķis  –  veicināt sadarbību starp latviešu un mazākumtautību skolām, izglītojot mācību priekšmetu skolotājus  un 8.  vai  9.klašu  skolēnu par reālās dzīves problēmrisināšanas metodēm vietējā kopienā / novadā.
Skolu sadarbības projekta dalībnieki
Ludzas 2.vidusskola un  Ludzas pilsētas ģimnāzija
Ulbrokas vidusskola un Stopiņu pamatskola
Viļānu vidusskola un Dekšāru pamatskola
Rīgas skolas :
Bolderāja: Rīgas 19.vidusskola un Rīgas 33.vidusskola
Imanta: Rīgas Imantas vidusskola un Rīgas Ostvalda  vidusskola
Āgenskalns: Fr. Brīvzemnieka pamatskola un Rīgas 61.vidusskola
Projekta notikumu kalendārs
22.oktobrī  notika ievadseminārs Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur skolu pārstāvji tikās pirmoreiz, tika iepazīstināti ar projekta būtību, iepazinās sava starpā un guva ieskatu programmā ,, Darbīgās kopienas “.
Pārējās tikšanās notika attālināti , tie bija E – semināri, kuros skolas pārstāvji tika iepazīstināti ar programmas ,, Darbīgās kopienas” metodoloģiju.
Ludzas 2. vidusskolā šajā programmā zināšanas gūst skolotājas Ināra Grišakova un Līga Špundere.
Piebilde: Mēs gūsim zināšanas , lai pēc tam panāktu arī atgriezenisko saiti no jauniešu puses. Veicināsim skolu sadarbību!

Sagatavoja: L. Špundere

        Lēniem soļiem  ir  pienācis  pavasaris.  Noslēgumam  tuvojas  arī  projekts  ,,Darīt kopā  – 2”, kuru organizēja Rīgas   Izglītības un  informatīvi metodiskais centrs (RIIMC)  sadarbībā  ar Britu  padomi (British Council).

Šajā projektā visa mācību gada garumā darbojās vairākas vispārizglītojošās skolas no Rīgas un Pierīgas, Viļānu vidusskola, Ludzas 2.vidusskola un Ludzas pilsētas ģimnāzija. Projekta īstenotāji joprojām ļoti cer , ka noslēgumā visi varēs tikties arī klātienē.

Projekta īstenošanas laikā visiem iesaistīto skolu pedagogiem notika vairākas attālinātās nodarbības ZOOM  platformā. Projektā iesaistītie pedagogi nodarbību laikā dalījās pieredzē, saņēma no projekta vadītājiem jaunas zināšanas. Īpaši vērtīga bija nodarbība par prezentācijas veidošanu. Katrs projekta dalībnieks varēja pasmelties jaunas idejas un iedvesmas mirkļus. Paldies nodarbību vadītājām Kristīnei Ļeontjevai un Ilzei Zvejniecei!

Loti interesantu ideju projekta laikā īsteno Rīgas 33. vidusskola un Rīgas 19.vidusskola:  vienas skolas skolēni sameklē un nofotografē dažādus interesantus vēstures vai mākslas objektus, kas atrodas skolas apkārtnē. Šie objekti ir  ļoti dažādi: interesants bruģis, mājas siena, piemineklis, pēc tam  otras skolas audzēkņi pēc fotogrāfijām cenšas atpazīt mīklainos objektus. Tā ir ne tikai interesanta spēle, bet arī vēstures un novadpētniecības stunda!

Viļānu vidusskolas skolēni plāno izdot avīzi ,,Prieka Vitamīns!”, kas veltīta joku dienai 1.aprīlim.

Arī Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2.vidusskolas audzēkņi-projekta dalībnieki  gatavo materiālus prezentācijai. Tiek apzinātas Ludzas pilsētas vietas, kas vislabāk patīk jauniešiem, kur viņi var patīkami un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

Paldies projekta organizatoriem par kancelejas precēm, kas noderēs projekta praktisko uzdevumu veikšanai.

Rakstu sagatavoja Ināra Grišakova, Līga Špundere, Jolanta Strogonova

2022.gada aprīlī

Projekts “Darīt kopā 2” sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā

       Pašreiz  situāciju mēs nevaram mainīt, mums  jāpaliek mājās, tomēr iesāktie darbi ir jāturpina un projekta darbs jāveic attālināti!
  Ludzas 2. vidusskolas 8.a un 8. b klases  skolēni ir gatavi sadarbībai ar Ludzas ģimnāzijas jauniešiem. Lai uzzinātu par kaut ko par jauniešu interesē un dzīvi sava kopienā – mazpilsētā,  abu skolu skolēni atbildēja aptaujas jautājumiem. 

1.Kā Tu domā, vai Ludza ir ,,Jauniešiem draudzīga pilsēta”?
Katrīna: – Domāju, ka mans vērtējums būs labi.
Jeļizaveta: – Vēl ir daudz darāmā, lai būtu labi.

2.Kā Tev  patīk  interesanti pavadīt brīvo laiku?

Jeļizaveta:  – Var lasīt grāmatu, doties uz bibliotēku, uz interešu pulciņiem.
Katrīna: – Var apmeklēt dažādus pulciņus, palasīt grāmatu, pastaigāties ar draugiem.
Anžela:- Lasīt grāmatas, doties pastaigā.

3.Kurā vietā Ludzā tev vislabāk patīk satikties ar draugiem?
 Katrīna: – Laukumā pie domes ēkas un pilsētas parkā.
Anžela: – Pilsētas parkā. Paldies, tiem, kuri veido ziedu skulptūras! 

 4.Kurā vietā Ludzā var uztaisīt skaistu fotogrāfiju vai pašbildi?
Katrīna:- Krastmalā un pilsētas parkā.
Jeļizaveta: – Ludzas promenādē un dzelzceļa stacijā.

5.Kuru vietu Ludzā Tu gribētu labiekārtot – padarīt skaistāku?

Katrīna:- Uzskatu, ka mūsu pilsēta ir diezgan labi iekārtota.
Jeļizaveta:- Es uzlabotu autoostu.
Apkopojot  atbildes kopumā ,  varam teikt, ka

  • Jā, Ludza ir ,, Jauniešiem draudzīga pilsēta.” Te ir patīkami pavadīt brīvo laiku: pilsētas parkā, laukumā pie domes ēkas, ir skeitparks.

  • Pusaudžiem ir svarīga saskarsme, tāpēc daudzi savu brīvo laiku pavada kopā ar draugiem. Pateicoties mūsu pašvaldības ieguldījumam, visjaukākā tikšanās vieta ir pilsētas parks un senās pilsdrupas.

  • Ir jāpiebilst, ka sports arī ir neiztrūkstoša dzīves daļa.

  • Tātad, ne velti 2020. gadā par ,, Ģimenei draudzīgāko pašvaldību” tika atzīta tieši Ludza.

  • Jaunieši domā par savas pilsētas labiekārtošanu un attīstību nākotnē, tāpēc gribētu uzlabot: slidotavu, pilsētas autoostu, tirgus laukumu un apkārtni, kā arī pludmali pie Ludzas Lielā ezera. Viņi ir gatavi pielikt savu roku un palīdzēt.

8.a, 8.b klase gaida savu tikšanos ZOOM video konferencē un vēlas satikt savus domubiedrus kaimiņu skolā, parunāt par jauniešu iespējām veikt labus darbus sev un sabiedrībai Ludzā. Uz tikšanos 15.02. !

2021.gada janvārī

Informāciju sagatavoja : Līga Špundere, Ināra Grišakova